marți, 30 august 2016

Sapun cu sulf

                                                          

Sulful este un element chimic raspandit in natura, mai ales in izvoare sulfuroase sau zacaminte. Numit popular si pucioasa, a fost utilizat cu succes in tratamentul acneei de mai bine de o mie de ani. O forma populara pe care majoritatea am folosit-o este sapunul cu sulf, disponibil la aproape orice farmacie.
"Se stie clar ca leacul clasic de ani de zie impotriva acneei, in special la adolescenti este sapunul cu sulf", a precizat dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog. Cremele cu sulf sunt si ele folosite cu rezultate vizibile. Sulful are o actiune dermo protectoare si mai ales de peeling. Prin exfoliere si indepartarea sebumului in exces, porii pot sa respire si astfel bacteriile raspunzatoare de inesteticele cosuri nu mai pot actiona. In mod traditional, sulful este considerat un tratament sigur si fara efecte secundare.
Efectele secundare si limitari ale sulfului
Sulful este eficient pentru formele blande ale acneei, dar pentru acneea chistica este deseori ineficace.
Sulful are un miros neplacut. Stiai asta, nu, dar una e sa stii si alta sa simti pe propria-ti piele, timp de 10 zile! Pentru multi este un motiv suficient sa nu-l foloseasca.
Atentie la concentratia de sulf din crema sau sapunul folosit. De la 10% in sus cere sfatul unui dermatolog.
Sulful poate produce decolorari ale pielii, roseata si iritatie. De asemenea poate usca excesiv pielea si uneori vei simti senzatii de arsura.
Nu folosi produse cu sulf daca esti alergic la sulf sau ai afectiuni renale! Suna logic, dar multi ignora semnele de alergie.
Datorita sulfului din compozitia sa, care are actiune antibacteriana si antifungica puternica, acest sapun de toaleta este extrem de util in tratarea problemelor pielii. Acneea, dermatita seboreica, micozele, eczemele, psoriazisul, dermatita atopica, toate aceste afectiuni pot fi ameliorate si tratate cu ajutorul suflului. In plus, sapunul cu sulf este util si pentru eliminarea matretii - folosit insa cu precautie, pentru a nu usca scalpul.
Insa,face minuni  si daca te speli pe corp,faci in timp o piele de bebelus.
Dupa cum stiim,exista si bai cu sufl ;) Nu de pomana se duceau parintii nostri pe la baile Olanesti sau Herculane,etc
Gasesti si pe litoral,hoteluri ceausiste care au piscine cu sulf :P
Mod de utilizare: Sapuneste zona afectata si clateste bine cu apa calda. Pentru tratarea problemelor pielii, sapunul cu sulf trebuie folosit zilnic, pe o perioada de minim o saptamana.  Efectele vor fi vizibile dupa cateva utilizari.(poate fi si 1 luna)
Miros: foarte urat,dar dispare dupa ce dai cu o crema pe fata
Unde il gasim: in farmacii,plafar si supermarchet(nu recomand)
Pret:8-15 lei
Precautii: nu se recomanda sa spalati ochii,ustura tare/ nu exagerati cu spalarea scalpului/daca va inrositi pe piele,inseamna ca sunteti alergic,faceti un test pe extremitatile  fetei/ai ten uscat si par normal-NU
Sper sa va ajute,astept pareri.
Cu drag,Perse!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu