vineri, 5 august 2016

Ce este Microblading?

Ce este microbladingul pentru sprancene?
Microbladingul este ultima inovatie in materie de machiaj semipermanent al sprancenelor.Concret, microbladingul este o tehnica manuala, ce ofera posibilitatea realizarii unor fire foarte subtiri, identice ca si curbura, finete si culoare cu firul natural din spranceana.
Nu, nu este acelasi lucru. Este insa o tehnica asemanatoare, pigmentul fiind introdus in membrane bazala care separa epidermal de derm, aceasta fiind la o adancime care variaza functie de grosimea pielii intre 0,3 – 1 mm.
Atunci care este diferenta dintre microblading si micropigmentare?
Micropigmentarea se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsatiile produse de un aparat la care este atasat un dermograf. Firele trasate nu pot fi curbate si nu raman atat de fine datorita difuzarii in piele a pigmentului, difuzare cauzata de vibratia aparatului.Microbladingul foloseste un dispozitiv in capatul caruia se ataseaza o microlama foarte fina, din otel inoxidabil chirurgical, cu ajutorul careia se introduce pigmentul in epiderm. Prin aceasta metoda se pot creea in spranceana linii extrem de fine, asemenea firelor naturale iar rezultatul poate fi usor confundat cu o spranceana absolut naturala
Este dureroasa procedura de microblading?
Procedura in sine nu este atat de dureroasa ca la micropigmentare. Poate exista un discomfort care seaman mai degraba cu o zgarietura, dar in cazul in care pe parcursul interventiei apare un discomfort major se reaplica anestezic special pentru amortirea zonei instant.
Daca am un tatuaj mai vechi se pot trasa fire peste acesta?
Depinde cat de vechi este acel tatuaj si cat de accentuat este. Daca au trecut cativa ani si acesta s-a estompat vizibil, raspunsul este da, se pot trasa fire cu aspect natural, dar daca acesta este recent si inca are o culoare inchisa, procedura nu va avea succes.
Cand e momentul sa aleg procedura de microblading?
Daca ai sprancene rare si vrei sa imbogatesti plantatia astfel incat ele sa para mai pline si mai bogate
Se poate face microblading si la barbati?
Raspunsul este da, de ce nu? Atat timp cat efectul este unul super natural, si barbatii pot sa isi repare eventualele goluri din sprancenele lor sau pot sa acopere anumite cicatrici.
Cat dureaza procedura cu totul?
Depinde de la caz la caz, dar in medie prima sedinta dureaza cca 2, 5 ore iar retusul dureaza maxim 1,5 ore.
Ce se intampla daca nu respect prescriptia de ingrijire acasa dupa prima sedinta?
Rezultatul nu este cel dorit si anume pigmentul nu se fixeaza corect, acesta estompandu-se pana la retus. In acest caz, la retus se insista pentru refacerea firelor dar daca si dupa retus zona nu se ingrijeste corespunzator, responsabilitatea rezultatului nu mai este a tehnicianului care a realizat microbladingul respectiv.

                                                  



                                                                                                              

Firerele trasate pot tine intre 10 luni si 1 an functie de cat timp ne expunem la soare in aceasta perioada ( este important sa folosim crema de protectie solara cu factor de protectie minim 30, nu numai cat timp mergem la plaja ci si zilnic) dar depinde si daca facem des peelinguri chimic sau enzimatice.

Eu personal,o sa apelez pe viitor la acesta procedura,si recomand cu drag pe :https://www.facebook.com/sprancene.perfecte.Cristiana.Cristescu/photos/a.727011040764591.1073741828.727003930765302/732264946905867/?type=3&theater

Sursa de inspiratie: Make-up Cafe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu