marți, 30 august 2016

Sapun cu sulf

                                                          

Sulful este un element chimic raspandit in natura, mai ales in izvoare sulfuroase sau zacaminte. Numit popular si pucioasa, a fost utilizat cu succes in tratamentul acneei de mai bine de o mie de ani. O forma populara pe care majoritatea am folosit-o este sapunul cu sulf, disponibil la aproape orice farmacie.
"Se stie clar ca leacul clasic de ani de zie impotriva acneei, in special la adolescenti este sapunul cu sulf", a precizat dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog. Cremele cu sulf sunt si ele folosite cu rezultate vizibile. Sulful are o actiune dermo protectoare si mai ales de peeling. Prin exfoliere si indepartarea sebumului in exces, porii pot sa respire si astfel bacteriile raspunzatoare de inesteticele cosuri nu mai pot actiona. In mod traditional, sulful este considerat un tratament sigur si fara efecte secundare.
Efectele secundare si limitari ale sulfului
Sulful este eficient pentru formele blande ale acneei, dar pentru acneea chistica este deseori ineficace.
Sulful are un miros neplacut. Stiai asta, nu, dar una e sa stii si alta sa simti pe propria-ti piele, timp de 10 zile! Pentru multi este un motiv suficient sa nu-l foloseasca.
Atentie la concentratia de sulf din crema sau sapunul folosit. De la 10% in sus cere sfatul unui dermatolog.
Sulful poate produce decolorari ale pielii, roseata si iritatie. De asemenea poate usca excesiv pielea si uneori vei simti senzatii de arsura.
Nu folosi produse cu sulf daca esti alergic la sulf sau ai afectiuni renale! Suna logic, dar multi ignora semnele de alergie.
Datorita sulfului din compozitia sa, care are actiune antibacteriana si antifungica puternica, acest sapun de toaleta este extrem de util in tratarea problemelor pielii. Acneea, dermatita seboreica, micozele, eczemele, psoriazisul, dermatita atopica, toate aceste afectiuni pot fi ameliorate si tratate cu ajutorul suflului. In plus, sapunul cu sulf este util si pentru eliminarea matretii - folosit insa cu precautie, pentru a nu usca scalpul.
Insa,face minuni  si daca te speli pe corp,faci in timp o piele de bebelus.
Dupa cum stiim,exista si bai cu sufl ;) Nu de pomana se duceau parintii nostri pe la baile Olanesti sau Herculane,etc
Gasesti si pe litoral,hoteluri ceausiste care au piscine cu sulf :P
Mod de utilizare: Sapuneste zona afectata si clateste bine cu apa calda. Pentru tratarea problemelor pielii, sapunul cu sulf trebuie folosit zilnic, pe o perioada de minim o saptamana.  Efectele vor fi vizibile dupa cateva utilizari.(poate fi si 1 luna)
Miros: foarte urat,dar dispare dupa ce dai cu o crema pe fata
Unde il gasim: in farmacii,plafar si supermarchet(nu recomand)
Pret:8-15 lei
Precautii: nu se recomanda sa spalati ochii,ustura tare/ nu exagerati cu spalarea scalpului/daca va inrositi pe piele,inseamna ca sunteti alergic,faceti un test pe extremitatile  fetei/ai ten uscat si par normal-NU
Sper sa va ajute,astept pareri.
Cu drag,Perse!

vineri, 26 august 2016

Acneea – cauze, prevenire şi remedii

Una dintre cele mai frecvente rămâne acneea: la orice vârstă, dar în special în perioada adolescenţei, cu precădere pe suprafaţa tenului.
În cele mai multe cazuri, acneea este produsul unor pori înfundaţi, o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee.Pe faţă, pe gât şi pe spate se regăsesc cele mai multe glande sebacee care au capacitatea de a produce o substanţă uleioasă, numită sebum, ce ajută pielea să fie impermeabilă şi, în plus, o ajută să nu se usuce.Apoi, trebuie să ştim că acneea nu este cauzată de infecţii, dar cu toate astea infecţiile pot înrăutăţi situaţia.Astfel, acneea este rezultatul unor factori multipli precum celulele de piele moarte, sebumul în exces, înmulţirea bacteriilor şi o componentă hormonală.In special tenul gras,este mediu propice ;)
Acneea este in felul urmator: juvenila,rosacee,necrotica,conglobata,cheloidiana si cea medicamentoasa,hipertrofica

                              Acnee juvenila(vulgara) si cea mai deasa intalnita




Este dermatoza caracterizata printr-o inflamatie purulenta a foliculului pilo-sebaceu, insotita desecretie exagerata a glandelor sebacee. Acneea juvenila apare la tineri, incepand din pubertate (14-15 ani). In perioada adolescentei, organismul produce mari cantitati de hormoni, iar pielea isi schimba aspectul. Acneea juvenila este datorata unor dereglari hormonale: la pubertate, secretia sebacee, care depinde de androgeni (hormonii sexuali masculini) si de estrogeni (hormonii sexuali feminini) produsi de catre glanda suprarenala si de testicul sau ovar, creste in mod deosebit. 

Simptome si semne -
 Aceasta acumulare de sebum (substanta grasa secretata de glandele sebacee ale pielii), la care se adauga o hiperkeratoza (hipersecretia de keratina, elaborata in exces de catre peretele foliculului) si o proliferare bacteriana, antreneaza o inflamare a foliculilor pilosebacei, dand posibilitatea formarii de comedoane, cand deschise (puncte negre), cand inchise (microchisturi), a unor papule, unor pustule (papule avand deasupra un punct alburiu supurant), chiar de noduli (tumori). In formele cele mai grave de acnee se observa chisturi profunde si purulente, care adesea se golesc la suprafata. Acneea apare mai ales in zonele cu mare concentratie de glande sebacee, in special fata, gatul, pieptul si spatel
Tratament cu ZINERYT(medicul dermato)
Este o soluţie cutanată indicată în tratamentul local al acneei vulgare. Conţine  eritromicină 40 mg/ml şi acetat de zinc 12 mg/ml.Eritromicina este un antibiotic care  aparţine grupului de antibiotice macrolide. Bacteriile Streptococus Epidermidis şi  Propionebacterium Acnes, a căror prezenţă a fost demonstrată în acnee, sunt sensibile    la eritromicină. Acetatul de zinc determină vindecarea leziunilor acneice.
 Doze : ZINERYT se aplică de 2 ori pe zi, pe întreaga suprafaţă de piele afectată, timp de 10 până la12 săptămâni. Doza recomandată pentru o aplicare este de 0,5 ml.
Mod de administrare
înainte de începerea tratamentului lichidul se toarnă în flaconul cu pudră. Ulterior se agită energic până la dizolvarea pudrei, apoi se fixează aplicatorul.Soluţia obţinută este valabilă timp de 5 săptămâni de la preparare. Data obţinerii soluţiei trebuie menţionată pe flacon.
IN COMBINATIE CU:
Retin-A este indicat ca terapie topica pentru tratamentul acneei vulgare. 

Doze si mod de administrare
Adulti: retin-a se va aplica o data pe zi, inainte de culcare, pe suprafata pielii in care se produc leziunile acneice. Se va aplica o cantitate minima de crema, suficienta pentru a acoperi suprafata afectata, utilizand un tampon, bumbac, lana sau varfurile degetelor curate. Se va evita suprasaturarea deoarece excesul de crema ar putea sa patrunda in ochi, in santurile nazogeniene sau alte suprafete care nu sunt prevazute a fi tratate. Aplicarea retin-a poate produce o senzatie tranzitorie de caldura sau o usturime usoara. Atunci cand se administreaza conform recomandarilor, retin-a poate produce un eritem usor, asemanator cu cel al insolatiilor usoare. In cazurile in care este necesar sa se intrerupa temporar terapia sau sa se reduca frecventa de aplicare, terapia se va relua sau frecventa de aplicare va fi crescuta, numai atunci cand pacientul va fi capabil sa tolereze tratamentul. Excesul aplicarii de Retin-A nu determina rezultate mai rapide sau mai bune. De fapt, se poate produce o inrosire marcata, descuamare sau disconfort. Daca are loc accidental o aplicare in exces sau prin utilizare supraentuziasta, aplicarea de Retin-A se va intrerupe cateva zile inainte ca terapia sa fie reluata. Efectele terapeutice pot fi inregistrate dupa doua sau trei saptamani, dar sunt necesare mai mult de sase saptamani de terapie inainte de a se vedea efectele benefice definitive. In timpul primelor saptamani de tratament, se poate produce o exacerbare aparenta a leziunilor inflamatorii. Aceasta se datoreaza actiunii in profunzime a medicamentului, asupra unor leziuni neobservate initial si nu se considera un motiv de intrerupere a terapiei. Odata ce s-a obtinut un raspuns satisfacator, imbunatatirea acestuia poate fi mentinuta prin aplicatii de o frecventa mai mica. Inainte de tratamentul cu Retin-A, suprafetele care trebuie tratate vor fi curatate in intregime, cu apa si sapun moale, nemedicinal. Suprafata tratata se va spala nu mai mult de doua ori pe zi. Dupa spalare, pielea se va usca usor si complet, prin tamponare, fara a o sterge. Suprafetele de piele care se trateaza se vor lasa sa se usuce cel putin 20 pana la 30 de minute inainte de aplicarea Retin-A. In timpul terapiei cu Retin-A se pot utiliza cosmetice si produse hidratante, dar suprafetele de piele care vor fi tratate, se vor spala in intregime inainte de a se aplica Retin-A. 
Se vor evita produsele de toaleta astringente in cazu de mai sus.
O alimentatie sanatoasa poate reduce vizibil.

A se renunta la : alcool,piper,conserve,ou,mezeluri,paine nedopsita,muraturi,ardei iute,etc)

Mai contribuie si alti factori: emotile,teama,suferinte gastro,colite,constipatii(toxinele care nu sunt eliminate la timp...),gastrite hipoacide,tulburari hormonale(chisturi ovariene,tulburari tiroidiene,menopauze,etc),mancat repede,factori externi(poluare). 

   












Lotiunea astringenta trebuie sa faca parte, obligatoriu, din trusa de cosmetice a persoanelor care au porii dilatati, tenul gras sau puncte negre. In general, termenul de astringent se refera la o substanta ce are capacitatea de a strange si micsora tesuturile, asa ca porii dilatati sunt in special vizati prin folosirea unei lotiuni astringente. Pentru ca astringentul este de multe ori exclus din lista de cosmetice, noi iti explicam cate ceva despre el, pentru a-i intelege importanta si a-i acorda rolul cuvenit.

Pt demachiere recomand Bioderma Sebium H2O Solutie Micelara
Pt intretinere si preventie :apa termala spray/sapun cu sulf din plafar,masti hand made. se evita produse cosmetice/sapunuri de copii,sau care contin foarte mult detergent,parabeni,etc

Himalaya,Bioderma,Emiplant....                           

   



                                               
                                     
Mască argila
Dacă ai un ten acneic, masca din argilă te va ajuta. Amestecă pudră de argilă cu zeamă de lămâie. Amestecă până obţii o pastă consistentă, uşor de întins. Se aplică pe faţă pentru 30 de minute.Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.Argila este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), atât de benefice tenului nostru.Are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice. Argila se găseşte sub diverse sortimente: argilă albă, galbenă, roşie, verde şi gri.

Masca cu miere si scortisoara: 
Ingrediente: pudra de scortisoara (cantitatea depinde de locul afectate de acnee - daca ai nevoie de o masca pentru intreaga fata, trei-patru linguri de scortisoara pudra ar fi suficient) si miere de albine (suficient pentru a face o pasta cu scortisoara).
Preparare: din nou, pregatirea este foarte simpla. Doar se amesteca cele doua ingrediente si sa face o pasta uniforma.
Aplicare: se aplica pe zonele afectate cu acnee (sau pe intreaga fata) inainte de a merge la culcare si se lasa peste noapte. Se clateste cu apa calda, in dimineata urmatoare. Incearca masca timp de doua saptamani si vei vedea rezultatele.
Sfaturi: aceasta masca ofera rezultate foarte bune, dar necesita o anumita perioada de timp. Deci, nu iti pierde speranta si nu te astepta la rezultate in termen de o zi sau doua.
Fapte: scortisoara este bogata in cinamaldehida, unul dintre principalele sale componente, in afara de eugenol, chavicol de metil, linalool, beta-caryophyllene si furaj grosier sau fibre. In timp ce componentele din uleiul de scortisoara, in special cinamaldehida, eugenol si metil chavicol au proprietati antimicrobiene si elimina infectiile microbiene in acnee, granulele sau fibrele grosiere sub forma de pudra de scortisoara faciliteaza exfolierea. Despre miere, stii deja. Deci, rezulta o combinatie foarte buna pentru tratamentul acneei.
Iar mierea are proprietati antimicrobiene, antioxidante, si in acelasi timp, este lipicioasa (lucru benefic). Aceasta viscozitate va indeparta praful, pielea moarta, microbii etc. Proprietatile sale antimicrobiene nu va lasa pielea sa se infecteze din nou, iar cele antioxidante vor da un aspect tanar tenului si nu in ultimul rand, ceara din miere va oferi pielii un aspect neted, lucios si stralucitor.

Masca cu aloevera:
Ingrediente: o lingura de suc de aloe vera sau pasta si o lingura de miere.
Preparare: se amesteca cele doua ingrediente
Aplicare: se aplica un strat de amestec pe fata si pe zonele afectate
Sfaturi: functioneaza cel mai bine in stare proaspata. Lasa amestecul sa stea timp de aproximativ zece minute inainte de aplicare.
Fapte: Aloe Vera este bine cunoscuta pentru proprietatile sale. Hidrateaza, calmeaza si  netezeste pielea. Aceasta masca este ideala pentru cei care au pielea sensibila sau care sufera de roseata, inflamare, mancarimi, etc.

Masca cu bicarbonat:

Ingrediente

1 lingura de crema de fata (grasa)

1 lingura de miere

1g de bicarbonat de sodiu

Amesteca toate ingredientele intr-un castron pana devin o crema si aplica masca pe fata pentru 15 – 20 de minute. Curata fata temeinic cu apa calduta.

Masca cu aspirina:

Ingrediente

5-6 aspirine tamponate

putin suc de lamaie

1 picatura de miere

1 lingura de iaurt

Amesteca toate ingredientele intr-un blender pana devin o crema si aplica masca pe fata pentru 20 de minute. Curata fata temeinic cu apa calduta.


Mentionez ca: un control la medic si cateva sedinte profesionale de cosmetica revolutionara,poate ajuta mult mai repede.Va recomand sa nu mergeti doar la 1 medic dermatolog,3 pareri poate face minuni,daca 2 zic la fel,aia e...

Fata de perna schimbata 1 data la 3 zile,prosop de fata schimbat zilnic(neaparat bunbac),bai de abur cu musetel sau galbenele.Par curat si sa stea cat mai departe de fata,mainile spalate foarte bine,evitati sa stati in aer tutunat.
Succes! Perse

Sursa inspiratie: sfatul medicului.ro si tratatul meu de cosmetica ceausist :))))





joi, 25 august 2016

Thalgo,Since 1964....



                                         
Pentru femeile care doresc o purificare si o netezire a tenului norma, mixt sau gras
Crema curatare profunda, elibereaza tenul de impuritati care asfixiaza, slabesc si matifiaza tenul. Tenul este curatat, proaspat si radiant.
Aplicare: Aplicati o data sau de doua ori pe saptamana, pe fata umeda, prin masaj delicat cu varful degetelelor. Nu uitati de zona gatului! Clatiti din abundenta.
Ingrediente: Aqua (Water)
Ethylhexyl Stearate
Glycerin
Nylon-11
Olus (Vegetable Oil)
Cetearyl Alcohol
Cera Alba (Beeswax)
Cetearyl Glucoside
Phenoxyethanol
Butylene Glycol
Glyceryl Stearate
PEG-100 Stearate
Menthol
Chlorphenesin
Polyacrylate-13
Sodium Citrate
Polyisobutene
Ethylhexylglycerin
Triethanolamine
Gelidium Sesquipedale Extract
Sorbitan Isostearate
Polysorbate 20
Citric Acid
Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract

Personal eu sunt foarte multumita,intradevar este un produs foarte bun dar si scump.
Este un produs de uz profesional,in saloane de spa mai ales,dar acest produs se poate folosii si acasa.
Pret:
intre 133 si 
165 lei/50 ml

Sursa inspiratie: http://www.thalgo.ro/ 

marți, 23 august 2016

Benzi protectie machiaj





Azi vb despre benzi protectie machiaj,un produs inovator si foarte util pt noi fetele.
In incercarea de a ne eficientiza cat mai mult rutina de machiaj, apelam la diverse trucuri. Unul dintre ele, benzile protectoare pentru machiaj, ne ajuta atunci cand pur si simplu vrem sa nu ne mai doara capul de cum aplicam fardul, cade pe langa  sau nu, sau cand avem nevoie de un extra ajutor pentru a ne trasa forma machiajului.
Cum le poti folosi:
  • pentru a defini forma machiajului in coltul extern al ochiului (machiaj arabesc, machiaj fantezie etc)
  • pentru a trasa linii grafice de tus
  • pentru a prinde surplusul de sclipici, pigment, fard sau chiar de rimel pe genele inferioare
  • pentru a trasa un contur perfect al buzelor cu ruj sau creion prin aplicarea benzilor in colturile gurii
  • pentru a crea diverse forme din fard, pigment etc pentru un machiaj creativ


                                   

Aici atasez cateva site-uri: 
http://machiajprofesional.shopmania.biz/catalog/benzi-protectie-machiaj-289506
http://www.cosmetic-style.ro/produse/Categories-Tree/6623-Benzi-protectie-machiaj
http://www.lectiidemachiaj.com/pensule-si-accesorii/eyeshadow-shields-benzi-protectoare-pentru-machiaj_1585/

luni, 22 august 2016

Ivatherm SYNERGY Ser Anti-Aging |

                                                                  



SYNERGY ser anti-aging este un amestec de 7 uleiuri bogate in Omega 3,6 si 9 obtinute prin presare la rece. Destinat tenului matur, uscat si sensibil, are actiune intensa de regenerare epidermica. SYNERGY contribuie la reducerea vizibila a adancimii si numarului ridurilor, are efect tonic si revigorant asupra pielii mature, redandu-i supletea, elasticitatea si luminozitatea. Are actiune antioxidanta semnificativa. Prin folosirea regulata a serului anti-aging, pielea va arata mai tanara si sanatoasa.
Voiam să vă spun câte ceva despre uleiul Synergy de la Ivatherm în vară, dar mi-am dat seama că nu ar fi fost cel mai bun moment. Pe caniculă nu sună prea apetisant hidratarea cu uleiuri vegetale, dar când vântul ne biciuiește cu ceva cruzime obrajii parcă e mai interesant subiectul.
Cele 7 uleiuri din compoziție sunt prețioase – ulei din sâmburi de struguri, ulei de onagra, commipheroline, ulei din semințe de baobab, Tego Tumerone, Lipactive Inca Inchi și ulei de Tamanu.

M-a ajutat serul Sinergy? Da, chiar mi-a lăsat pielea catifelată și hidratată, fără să-mi cauzeze blocaje ale porilor sau eventuale explozii. Dar nu cred că este pentru oricine. Sunt convinsă că există încă multe fete și femei reticente la aplicarea uleiurilor pe ten. Textura, senzația de uleios, masajul care este necesar și recomandat pot fi mici impedimente. La fel și mirosul, ce mie îmi pare a fi de plante lăsate la uscat în soare.Ne-am obișnuit atât de tare cu cosmeticele care miros plăcut, a flori și fructe, că avem tendința de a respinge un miros 100% natural.
Cum il folositi? Seara,cate 1 picatura pe frunte si ambi obraji,masati pana la absortie cu miscari circularere,si 1 picatura pe gat si la fel,masaj.
Il puteti gasi aici este mai sigur ca si produs original : http://www.ivatherm-shop.ro/index.php?route=product/product&product_id=77

duminică, 21 august 2016

Ceva masti din comert organice si super bune...

SFAT: Stati macar 8-10 min la abur CEAI DE GALBENELE, MUSETEL, sau un prosop bagat in apa calda,pus pe fata ,sa deschideti porii.

                        Masca cu argila marea moarta,produs Iordanian

Masca cu argila si saruri/alge marea moarta,pt un gomaj simplu si eficient acasa,foarte buna pt un ten gras si mixt,ajuta la diminuarea porilor dilatati.Se poate aplica si pe scalp,deci ai par gras,te incadrezi ;)
1-ai nevoie de un bol de portelan/sticla,masca,o pensula pt aplicare
2-se aplica pe toata fata,gat(decolteu,par),fara sa atingem arcadele,narile si buzele,se lasa pana se usuca foarte bine.
apoi prin miscari circulare,eliminam masca si odata cu asta se intampla minunatul gomaj,prin care scapam de pielea moarta si plina de impuritati.

                                                                      


                                                                  Masca  Montagne Jeunesse (dementiale fetelor)
                                                                                                     
 
1-masca faciala din argila,ceai alb,menta,aloe vera,ginseng,castravete.natural si organic
fata ramane curata si neteda.
2-hidratare si inchidere pori cu o apa termala,eu am inteleg foarte bine cu ceea de la Ivaterm sau Emiplant.
                                            

joi, 18 august 2016

DE CE COSMETICA ORGANICA? SI CEVA RETETE....

Un produs de îngrijire organica contine si transmite un mesaj de viață, de viu in acord cu nevoile si ritmul organismului tau.
Suplinește o nevoie pe care, momentan, corpul tau se afla in imposibilitatea de a o produce din interior.Referindu-ma la sanatate si frumusete, la ingrijire si la cosmetica in general, eu nu pledez pentru naturalețea cu orice preț si oricum ar arata ea.In urma tuturor rezultatelor obtinute si confirmate in timp, vad in produsele de cosmetica organica un aliat de nadejde in aspirația noastra fireasca spre sănătate, frumusețe, stare de bine.
                                        

                                      Demachiant de fata cu Aloe Vera

                                                


  Este bine de stiut ca gelul de Aloe Vera are proprietati antiinflamatoare, antibacteriene, dar  si calmeaza pielea. Contie Acid Salicilic si trateaza cicatricile si chiar acneea.  Imbunatateste elasticitatea pielii si diminueaza ridurile. De aceea, acest demachiant poate  fi folosit de catre toate tipurile de ten.Am ramas surprinsa inca de la prima folosire cat de  bine curata tenul si cat de catifelata a ramas pielea la final.

I ngrediente necesare:
   - 15 ml de Sapun de Castilia (se gaseste in magazine bio)
   - 30 ml ulei de migdale
   - 30 ml gel de Aloe Vera
   ​- 2 picaturi de Vitamina E
   - 5 picaturi de ulei esential (puteti folosi lavanda, tea tree, morcovi in functie de tipul vostru de ten)
Mod de realizare si folosire:
   ​- puneti primele 4 ingrediente intr-o sticla si agitati bine continutul
   - adaugati si uleiul esential preferat
   - inainte de folosire, umeziti fata si gatul cu apa calduta
  - aplicati o cantitate foarte mica de demachiant in palme si apoi intindeti pe toata fata, cu miscari circulare. Veti observa ca se transforma intr-o spuma catifelata
   - clatiti cu apa din abundenta si aplicati in continuare tonicul si crema hidratanta

                                        Masca hidratanta si calmanta cu castraveti 



                                         


 - Castravetele este recunoscut deoarece calmeaza pielea si are proprietati anti-inflamatoare.
   - ​Iaurtul face o usoara exfoliere si calmeaza la randul lui pielea.
   - Ovazul asigura o exfoliere delicata si hidratrea pielii.
   - Iar menta este cicatrizanta, dezinfectanta si bogata in Vitamina E.

   Dupa cum vedeti si din ingrediente, aceasta masca este recomandata in special tenurilor mai grase, cu inceput de acnee. Va ajuta si la diminuarea porilor, dar si la hidratare.
 Ingrediente necesare:
  • 1 lingura de iaurt (mai gras sau scurs)
  • 1 lingura de castravete ras si scurs de apa
  • 1 lingura de ovaz macinat mai fin
  • 1 lingurita de menta macinata (eu nu am avut decat uscata, dar cu cea verde senzatia este mai racoritoare)

   Metoda:
   - Combinati toate ingredientel intr-un bol de sticla.
   - Aplicati masca pe tenul curat.
   - Lasati sa actioneze 15 minute.
   - Clatiti cu apa din abundenta.
​   - Aplicati in continuare crema de fata.

   Mie mi-a placut mult aceasta masca si senzatia pe care am avut-o pe piele dupa ce m-am spalat - foarte catifelata si mai luminoasa.

   Astept sa imi spuneti ce parere aveti si voi despre reteta de mai sus.
Cu drag,Perse!





vineri, 5 august 2016

Ce este Microblading?

Ce este microbladingul pentru sprancene?
Microbladingul este ultima inovatie in materie de machiaj semipermanent al sprancenelor.Concret, microbladingul este o tehnica manuala, ce ofera posibilitatea realizarii unor fire foarte subtiri, identice ca si curbura, finete si culoare cu firul natural din spranceana.
Nu, nu este acelasi lucru. Este insa o tehnica asemanatoare, pigmentul fiind introdus in membrane bazala care separa epidermal de derm, aceasta fiind la o adancime care variaza functie de grosimea pielii intre 0,3 – 1 mm.
Atunci care este diferenta dintre microblading si micropigmentare?
Micropigmentarea se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsatiile produse de un aparat la care este atasat un dermograf. Firele trasate nu pot fi curbate si nu raman atat de fine datorita difuzarii in piele a pigmentului, difuzare cauzata de vibratia aparatului.Microbladingul foloseste un dispozitiv in capatul caruia se ataseaza o microlama foarte fina, din otel inoxidabil chirurgical, cu ajutorul careia se introduce pigmentul in epiderm. Prin aceasta metoda se pot creea in spranceana linii extrem de fine, asemenea firelor naturale iar rezultatul poate fi usor confundat cu o spranceana absolut naturala
Este dureroasa procedura de microblading?
Procedura in sine nu este atat de dureroasa ca la micropigmentare. Poate exista un discomfort care seaman mai degraba cu o zgarietura, dar in cazul in care pe parcursul interventiei apare un discomfort major se reaplica anestezic special pentru amortirea zonei instant.
Daca am un tatuaj mai vechi se pot trasa fire peste acesta?
Depinde cat de vechi este acel tatuaj si cat de accentuat este. Daca au trecut cativa ani si acesta s-a estompat vizibil, raspunsul este da, se pot trasa fire cu aspect natural, dar daca acesta este recent si inca are o culoare inchisa, procedura nu va avea succes.
Cand e momentul sa aleg procedura de microblading?
Daca ai sprancene rare si vrei sa imbogatesti plantatia astfel incat ele sa para mai pline si mai bogate
Se poate face microblading si la barbati?
Raspunsul este da, de ce nu? Atat timp cat efectul este unul super natural, si barbatii pot sa isi repare eventualele goluri din sprancenele lor sau pot sa acopere anumite cicatrici.
Cat dureaza procedura cu totul?
Depinde de la caz la caz, dar in medie prima sedinta dureaza cca 2, 5 ore iar retusul dureaza maxim 1,5 ore.
Ce se intampla daca nu respect prescriptia de ingrijire acasa dupa prima sedinta?
Rezultatul nu este cel dorit si anume pigmentul nu se fixeaza corect, acesta estompandu-se pana la retus. In acest caz, la retus se insista pentru refacerea firelor dar daca si dupa retus zona nu se ingrijeste corespunzator, responsabilitatea rezultatului nu mai este a tehnicianului care a realizat microbladingul respectiv.

                                                  



                                                                                                              

Firerele trasate pot tine intre 10 luni si 1 an functie de cat timp ne expunem la soare in aceasta perioada ( este important sa folosim crema de protectie solara cu factor de protectie minim 30, nu numai cat timp mergem la plaja ci si zilnic) dar depinde si daca facem des peelinguri chimic sau enzimatice.

Eu personal,o sa apelez pe viitor la acesta procedura,si recomand cu drag pe :https://www.facebook.com/sprancene.perfecte.Cristiana.Cristescu/photos/a.727011040764591.1073741828.727003930765302/732264946905867/?type=3&theater

Sursa de inspiratie: Make-up Cafe