sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Creatori de legende(2)

 Yves Rocher

Omul de afaceri francez Yves Rocher, cel care înființat fabrica de produse cosmetice bazate pe extracția de plante înființată în anul 1959.Sa născut în luna aprilie 1930, a lansat în urmă cu 50 de ani, ideea de vânzare la distanță a produselor elaborate de fabrica sa, cu intenția de a oferi ”un acces direct” clienților săi. Fabrica înființată de Yves Rocher are acum aproximativ 15.000 de angajați în 80 de țări și se deține 1.600 de centre de înfrumusețare, conform datelor companiei, care în anul 2008 a avut o cifră de afaceri de două miliarde de euro. Născut în Bretania (vestul Franței), Yves Rocher a fost primarul localității natale, La Gacilly, între anii 1962 și 2008, făcând aici o grădină botanică, în anul 1975. În anul 1998, în colaborare cu Muzeul de Istorie Naturală, a fondat Vegetarium, un muzeu dedicat botanicii
Fie că este vorba despre materii prime, ambalaje sau produse din afara sferei de  producţie (ex. cadourile), fiecare dintre furnizorii Yves Rocher răspunde celor mai ridicate niveluri de exigenţă pentru a asocia calităţii respectul faţă de mediul înconjurător şi fiinţele umane.Omul de afaceri fracnez a decedat la Paris la vârsta de 79 de ani in 25 decembrie 2009.




Clinique

Brandul este creat de Evelyn Lauder.fata lui Estée Lauder,cand in anul 1967 aparea in revista Vogue un articol semnat de Dr. Norman Orentreich si CAROL Philipps. Estee avea imaginatia necesara pentru a vedea dezvoltandu-se dermatologia prin testarea alergiei in produsele cosmetice de ingrijire a pielii, astfel ca in 1968 a putut fi infiintata Clinique. 
Primul parfum Clinique Aromatics Elixir a aparut in anul 1975 si este clasificat ca un parfum floral-Chypre. Cel mai bine vandut parfum a fost Clinique Happy introdus in 1997 si contine note de grapefruit rosu, bergamota, flori de nunta Hawaiene si mimosa. 
Este unul din producatorii mondiali de marketing, produse prestigioase de ingrijire a pielii, machiaj si produse de parfumeri.Primele produse Clinique pentru machiaj si ingrijirea pielii au fost lansate in anul 1968. Produsele Clinique au fost concepute pentru a aborda diferite tipuri de piele, in functie de nevoile individuale. Reperele Clinique sunt bazate pe cercetare si expertize conduse de o echipa stricta de specialisti dermatologi.
Evelyn Lauder,a murit in 2011 la 75 de ani,a luptand impotriva cancerului inca din 1989.
In 1992 ea a creat "Pink Ribbon",simbolu cancerului la san.




Yves Saint-Laurent
  

Fiul președintelui unei societăți de asigurare, Yves Saint-Laurent s-a născut la 1 august 1936 în Oran, în ceea ce era atunci Algeria franceză. Saint-Laurent a plecat la vârsta de 17 pentru a lucra pentru designer-ul francez Christian Dior. După moartea lui Dior în 1957, Yves, la vârsta de 22 de ani, a fost însărcinat cu salvarea casei Dior de la falimentul financiar iminent.În 1962, în urma unei cedări nervoase, Saint-Laurent a fost concediat de către Dior și astfel și-a început propria etichetă, YSL, finanțat de către partenerul său, Pierre Bergé. Cuplul romantic s-a destrămat în 1976, dar au rămas în continuare parteneri de afaceri.
In timp,Yves Saint-Laurent a dezvoltat si o linie de make-up din pigmenti naturali si fara alcol,fara parabeni,urmand si o linie de parfumuri.
A murit la 1 iunie 2008, după o boală îndelungată, în casa sa din Paris.




Coco Chanel, femeia care a coborât moda în stradă


Toata lumea cunoste taiorul paspoalat, parfumul si perlele. Dar foarte putini stiu ce se afla de fapt in spatele acestui imperiu a carui istorie incepe in 1908 cand Gabrielle Chanel realizeaza primele palarii.
 Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (n. 19 august 1883 - d. 10 ianuarie 1971) este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea.In timp acest brand aduce pe piata pana in zilele noastre,produse make-up,cosmetice,parfumuri.




Christian Dior, un nume si o istorie.

Christian Dior, unul dintre cei mai cunoscuti designeri ai secolului XX, s-a nascut in 1905 in Grenville.
 La inceput a desenat modele de rochii si palarii, iar cand unele dintre modele au fost cumparate de actrite faimoase ale vremii, Dior a stiut ca era pe drumul cel bun,pana in 1957 sa lanseze peste 20 de colectii, toate foarte apreciate.
Din pacate, in 1957 Christian Dior moare, in urma unui atac de inima, iar lumea modei este zguduita de pierderea neasteptata. Pentru o scurta perioada se pune problema inchiderii companiei, unde lucrau deja peste 1200 de angajati, dar Mark Bohan, omul numarul doi in firma, preia conducerea in 1960.
Ip n timp,acest brand produce pana in zilele nostre si o gama larga de cosmetice,make-up si parfum.





Avon

Istoria Avon a inceput in urma cu 125 ani in SUA, cand David McConnell, comis-voiajor, a inceput sa vanda carti prin metoda vanzarii directe. Pentru a vinde cu mai mult succes, oferea adesea clientelor sale cate o sticluta de parfum.
Fondeaza in anul 1886 California Perfume Company, la New York.
Imaginati-va surpriza acelor femei americane care au descoperit in filele cartilor mostre de parfum pe care le-au incercat si care au povestit mai departe ceea ce li s-a intamplat. Abia il asteptau pe tanarul David Mc Connell sa bata din nou la usa lor.
In anul 1939, dupa o vizita in Anglia,David Mc Connell ,a observat ca imprejurimile laboratorului din Suffren semanau cu cele din orasul natal a lui Shakespeare - STRATFORD-UPON-AVON si a decis schimbarea numelui companiei in Avon Products Inc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu