miercuri, 21 septembrie 2016

Șamponul pentru cai, de la produs veterinar la soluție miraculoasă ?

De 2 ani exista furia asta imensa cu acest produs veterinar,samponul pt cai...

Tot mai multe femei incep sa renunte la magazinele de cosmetice in favoarea pet-shopurilor si a farmaciilor veterinare. Motivul? Samponul de cal, un produs destinat uzului veterinar, dar pe care tot mai multe femei incep sa-l includa in ritualul lor de infrumusetare.

Laudat pentru efectul sau de fortifiere, de netezire a firelor rebele, de stopare a caderii parului si de eliminare a matretii,  samponul de cal a atras de partea lui o reputatie pozitiva, insa medicii dermatologi ne sfatuiesc sa privim cu scepticism astfel de recomandari. 
In ciuda faptului ca lista de ingrediente a samponului pentru cai include substante care sustin cresterea parului, precum  uleiuri esentiale, extract de musetel, jales de gradina, brusture, mesteacan, coada calului, nuc si urzica, dermatologii ne sfatuiesc sa evitam astfel de produse. Pe langa ingredientele naturale, samponul de cal contine degresanti puternici, care iti pot usca excesiv parul si pielea scalpului in urma utilizarii constante.
Totodata, ei atrag atentia asupra riscului de a dezvolta reactii cutanate neplacute in urma expunerii la degresantii care curata si igienizeaza parul cailor. Ingrediente precum lauriletersulfatul de sodiu, cocoamidopropil-betain si cocodiethanolamidul au proprietati antiseptice, dizolvand si emulsifiind in acelasi timp murdaria in apa – un atribut excelent pentru parul lucios al cabalinelor, dar care iti poate afecta echilibrul lipidic al scalpului si al parului.

PAREREA MEA: Nu ar trebui sa folosesti un sampon de cal fara a-l dilua in prelabil, iar in cazul in care te gandesti sa folosesti un astfel de produs, este recomandat sa alternezi utilizarea lui cu un sampon cosmetic,potrivit parului tau.Este ideal pt cei cu scalp gras,par rar si pisicos,care are tendinta de cadere.
A nu se exagera cu folosirea indelungata ;)
CONŢINE EXTRACT DE:
o   BRUSTURE (Arctium lappa – radix)
o   MESTEACĂN (Betula pendula – folium)
o   COADA CALULUI (Equisetum arvense – folium)
o   NUC (Juglans regia – folium)
o   MUŞEŢEL (Matricaria chamomilla – flos)
o   JALEŞ DE GRĂDINĂ (Salvia officinalis -folium)
o   URZICĂ (Urtica dioica – radix et folium).
Şamponul mai conţine lauriletersulfat de sodiu,  cocodiethanolamin, cocoamidopropil-betain, acrilamid-dimetil-diallyl-amonium clorid, conservant, parfum,  clorură de sodiu, apă.


INDICAŢII:
Se recomandă pentru întreţinerea şi igienizarea părului la cabaline. Şamponul Herba-vital datorită compoziţiei are un efect nutritiv pentru epidermă şi firul de păr. Dă luciu şi strălucire părului. Combate căderea părului. Datorită componenţilor în lauriletersulfat de sodiu, cocoamidopropil-betain, cocodiethanolamid, (substanţe tensioactive – detergenţi), dizolvă şi emulsifică murdăria în lichidul de spălare. Parfumul din şampon are efect dezodorizant.


MOD DE ADMINISTRARE:
Uz extern, se umectează părul cu apă caldă, apoi se aplică şi se dispersează şamponul. După 5-10 minute de acţiune, şamponul se îndepărtează prin clătire repetată cu apă caldă.
Sursa inspiratie: DivaHair . ro

marți, 13 septembrie 2016

Sa vorbim despre epilarea cu zahar,sau epilare organica la tine acasa

Epilarea cu zahăr, numită şi SUGARING
Această metodă este folosită încă din vremea faraonilor, după cum arată studiile istorice, iar în prezent constituie încă o tradiţie în rândul femeilor din Orient.Am incercat prima data acum 2 ani,cand prietena mea de origine iordaniana,a adus cu ea "ceara" facuta din zahar(dar era din comert,si m-am uitat  pe eticheta,doar 3 ingrediente).
Am pus calupul(o chestie mica cat o piersica,de culoarea mierii si miros de lamaie) in microunde 3 sec si apoi mi-a epilat mainile.Am ramas masca.Este super inventie

Beneficii?
Epilarea cu zahăr nu este la fel de nocivă pentru piele ca alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceara de exemplu, deoarece zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de par.

In ce consta epilarea cu zahar?
Se amestecă două căni cu zahăr tos, zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de pahar cu apă şi se amestecă bine  până când zahărul se topeşte şi se obţine un sirop. Apoi  lasă recipientul la foc mic şi se amestecă în continuu până când amestecul începe să fiarbă şi se formează o cremă de culoare maronie-gălbui.
Se lasă amestecul la răcit, până când caramelul se poate modela cu mâna (se recomandă umezirea mâinilor pentru a manevra  mai uşor caramelul) şi se aplică pe zonele dorite, apoi se trage repede în sensul invers al creşterii firelor de păr.


Sau?

Mod de aplicare:
Pasul 1-  Pregăteşte pielea pentru degresare, prin curăţare şi uscare.
Pasul 2 – Aplică o cremă sau un stay antiinflamator.
Pasul 3 – Întinde pasta de zahăr în sensul invers creşterii firelor de păr, pentru că zahărul  pătrunde pe lângă folicul extragând rădăcina părului.
Pasul 4 – Foloseste un prosop umed pentru a curaţa reziduurile. Cea mai bună cale de a elimina rapid urmele de zahăr de pe pielea ta este să faci un duş.
Pasul 5 – Se aplica iarasi tonicul pentru calmarea pielii proaspat epilate si evitarea inflamatiilor sau a iritatiilor.
Pt donsoarele comode,exista si saloane care ofera acest tip de epilat ;)
PS: sa-mi spuneti daca incercati,ce parere aveti :* Cu drag,Perse!